Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 – Test 1



Tài Liệu Giáo Dục gửi đến các bạn đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9. Bài thi giúp các bạn ôn tập để chuẩn bị tốt cho bài thi giữa kì 1. Các bài tập trong đề thi theo chương trình Tiếng Anh 9 của Bộ Giáo Dục. Hy vọng đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh 9. Các bạn có thể làm bài kiểm tra trực tiếp để tự kiểm tra lại kiến thức của mình nhé.

 

Làm bài Tải Về Báo Lỗi

Vì nhiều File có dung lượng lớn dẫn đến không xem online được. Trong trường hợp nếu không xem được tài liệu online bạn vui lòng nhấn phím tắt F5 để tải lại trang hoặc tải tài liệu về máy để xem nhé! Mình xin lỗi vì bất tiện này! Mong bạn thông cảm!

Mời Cafe
Nếu thấy tài liệu có ích:

 


Đề bài

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

Question 1: 

A. primary            B. divide               C. comprise             D. religion

Question 2: 

A. impressed         B. disappointed         C. wished              D. stopped                

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. ( 0.5 point )

Question 3: 

A. design        B. mention                 C. prefer                       D. inspire

Question 4: 

A. memorable      B. experience        C. historical                  D. production

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: I wish I have time and money to travel around the world.

                                    A          B                C                   D

Question 6: John used to going to school by bus. Now he goes by bicycle.  

                                         A                   B                              C            D

Question 7: She asked me how long does it take me to go to school by bike.

                            A               B             C                  D



Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: My parents once took me to Bat Trang village. I could make my own _________ there.

A. pottery         B. lacquer     C. painting          D. sculpture

Question 9: _________ he’s spent a lot of money to redecorate his shop, he cannot make any more profit.

A. In order to     B. Although         C. So that                D. Because of

Question 10: Osaka has become one of the _________ “liveable” city in Asia.

A. more           B. better               C. much                  D. most

Question 11: We _________ a really good restaurant near the central station.

A. found out               B. got over       C. took off         D. looked forward

Question 12: Ha Noi City now is _________ it was 10 years ago.

A. not as large                                                 B. much larger than                            

C. more large than                                          D. the largest

Question 13: Huy got a bad mark for his English test. He must have been really _________.

A. disappointed          B. relaxing            C. interested         D. happy

Question 14: Jane said that she _________ come and look after the children the following day.

A. would                    B. was         C. has to                  D. is going to

Question 15: That church looks very old. When _________?

A. was it built          B. is it built        C. has it been built           D. did it build

Question 16: She was really impressed _________ the friendliness of the local people.

A. with                        B. by                C. in                  D. on

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: Mom, I’ve got the first rank in class this semester.      – ………………

A. Well done               B. Thank you             

C. Never mind             D. Let’s go

Question 18: I will pick you up at eight o’clock on my way to the airport.    – ……………….

A. For pleasure            B. Great. I’ll see you then.                 

C. I have a phone.                   D. Would be.



Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 19: Maths and English are compulsory subjects in my school.

A. required                  B. difficult             C. interesting              D. optional

Question 20: The council had to cancel the football match because of the storm.

A. come back             B. call off                 C. set off                     D. pass down

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 21: Lan is very depressed because here closest friend is moving to another city.

A. sad            B. disappointed                  C. happy              D. delighting

Question 22: Take off your hat when you go to the pagoda.

A. go on          B. pull down                       C. take up           D. put on



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

I’m fascinated (23) __________ traditional handicrafts. At weekends, I usually go to Bat Trang where I was born. It’s a (24) __________ village not far from Ha Noi center. My uncle and my aunt  still live in Bat Trang and they own a big workshop there. In fact, my grandparents (25) __________ that workshop and some years ago, my uncle and my aunt (26) __________ the business because my grandparents are very old. My grandfather is a well-known artisan in the village. Every time I go there, he teaches me how (27) __________ things from clay such as pots, vase and bowls.

Question 23: A. in                     B. of                    C. by                  D. with

Question 24: A. making hat        B. pottery            C. moulding        D. painting

Question 25:   A. started            B. set                   C. went              D. made

Question 26: A. looked after       B. took care         C. set up              D. took over

Question 27: A. to make            B. to do               C. to know            D. to find

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

In Britain some families feel that learning at home is better than going to school. Home schooled children can choose when they want to learn. Does this sound more enjoyable than school?

Andrian is a science prodigy and he wants to start university by the age of fourteen. He finds school lessons easier than the ones he expects but making friends is more difficult. At home he can spend more time on his favourite subjects and is preparing to take many of his exams early. Does he ever take a break? “Yes”, he says “I don’t study subjects I’m not interested in.”

Holly’s parents weren’t happy with the local school. So they made a decision to teach her at home. Her favourite is history and she often goes to the museum to study. “I couldn’t do that before”, she says. “This is more interesting than school was.” Her parents are always happy to help her.

Andrian and Holly love learning at home, but some people think that studying at school is more useful because it trains you for adult life. It teaches you to be with people you don’t like, but it can also help you to make friends. Are these things more important than lessons? What do you think?

Question 28: In Britain, people can learn at home or ____________________.

A. at school                 B. at work            C. at the museum    D. at break

Question 29: Andrian wants to start ____________________ when he’s 14.

A. school                     B. subjects                   C. lessons             D. university

Question 30: He only studies things that he ____________________.

A. is interested in        B. isn’t happy with     C. feels easy              D. feels difficult

Question 31: History is Holly’s ____________________.

A. favourite test          B. favourite subject    

C. boring subject      D. only one subject

Question 32: Why do some people think studying at school is ____________________?

A. easier          B. more useful        C. stressful          D. a waste of time

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

Question 33:  Helen started to learn Chinese in 2000.

=> Helen has …………………………………………………………………………………

Question 34: About thirty million people are watching this programme.

=> This programme ………………………………………………………………………….

Question 35: The boys said, “We have to try our best to win the match,”

=> The boys said that ………………………………………………………………………..

Question 36:  She asked Lan how many members there were in her family.

=> She asked Lan: “…………………………………………………………………………?”

Rewrite the sentences into a new one using the given words in brackets. Do not change the given words in any ways.

Question 37: Many people think there is no city in Vietnam that is cleaner than Da Nang City. (the)

=> ………………………………………………………………………………………………

Question 38: It rained very heavily. We cancelled the trip to the famous Bat Trang craft village. (since)

=> ………………………………………………………………………………………………

Question 39:  David has a good relationship with most of his colleagues. (gets)
=> ………………………………………………………………………………………………

Question 40: Did you always eat sweets when you were small? (use)
=> ………………………………………………………………………………………………

Lời giải chi tiết

I.

1. D

2. B

3. B

4. A

5. A

6. A

7. C

8. A

9. B

10. D

11. A

12. B

13.  A

14. A

15. A

16. B

17. A

18. B

19. A

20. B

21. C

22. D

23. C

24. B

25. A

26. D

27. A

28. A

29. D

30. A

31. B

32. B

II.

33. Helen has learned Chinese since 2000.

34. This programme is being watched by about thirty million people.

35. The boys said that they had to try their best to win the match.

36. She asked Lan: “How many members are there in your family?

37. Many people think that Da Nang City is the cleanest city in Vietnam.

38. Since it rained very heavily, we cancelled the trip to the famous Bat Trang craft village.

39. David gets on well with most of his colleagues.

40. Did you use to eat sweets when you were small?

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *